Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Grip

Samen met de stichting Grip uit Harderwijk heeft de Verschoorschool een educatieve stal gebouwd op het terrein aan het Groenelaantje. Deze stal is de bekroning op een jarenlange samenwerking tussen de Verschoorschool en Grip.  De stichting Grip ondersteunt kinderen en jongeren die in de knel zitten met behulp van de natuur, dieren, beweging en contact.

Een schooldag met een intensief lesprogramma kan voor kinderen erg belastend zijn. Ontspanning in de vorm van buiten spelen of sporten is voor deze kinderen vaak ontoereikend om echt tot rust te komen. Ook hun ‘andere’ manier van in de wereld staan en communicatie maakt dat wij voortdurend zoeken naar verbeteringen. 

 

Educatieve stal

Rondom de educatieve stal en de weide organiseren we activiteiten in de natuur en met dieren. Naast het bereiken van
onderwijskundige doelen, kunnen kinderen hier tot rust komen in een voor hen veilige omgeving. Tegelijkertijd nodigen de dieren hen uit tot communicatie. 

Bij het opstellen van het programma zijn de mogelijkheden van de kinderen het uitgangspunt, niet de beperking. Alle zorg is
gericht op de ervaring van het kind. Voor elke deelnemer wordt door Grip een Persoonlijk Ondersteuningsplan (POP) opgesteld. Dit gebeurt in samenspraak met school.

 

 

Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".