Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Intraverte 

Binnen de Verschoorschool zijn enkele therapeuten van Intraverte actief. Zij bieden begeleiding aan kinderen waarbij doel en middel de motoriek is. Zij creëren situaties waarin kinderen kunnen oefenen om vervolgens het geoefende toe te passen in het dagelijks leven. De werkwijze die hiervoor is ontwikkelt heeft Intraverte Pentabalans genoemd.

 

Pentabalans

Pentabalans benadert de ontwikkeling van het kind vanuit zijn geheel. De twee pijlers waar Pentabalans op rust zijn:

  • De unieke combinatie van kwaliteiten en mogelijkheden die elk kind heeft
  • De vijf verschillende gebieden waarop een kind zich gelijktijdig ontwikkelt:mentaal, motorisch, zintuiglijk, emotioneel en creërend.

Een gezonde balans toont een evenwichtige afwisseling van deze vijf processen.

 

Eigen kwaliteiten en mogelijkheden

De therapeuten van Intraverte helpen kinderen om zich bewust te worden van hun kwaliteiten en mogelijkheden en leren hen vaardigheden om de vijf bovengenoemde processen te sturen. Zo leren kinderen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te dragen voor hun gedrag.

Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".