Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Papageno

Muziek, klank en ritme vormen een taal die kinderen met autisme kan helpen om contact te maken, hun gevoelens te uiten en
te verwerken. Muziektherapie blijkt vaak een middel om de starheid in houding en gedrag van kinderen met autisme te doorbreken en ze te motiveren uit hun isolement te komen.

Voor een mooie indruk kan op dit filmpje op Youtube bekijken:

Film Muziektherapie

Muziek als communicatiemiddel 

Muziek is het middel en de basis voor de communicatie tussen het kind en de muziektherapeut. Samen doen zij van alles met muziek en geluid. De muziektherapeut heeft daarvoor allerlei middelen en instrumenten bij zich. Muziek wordt onder meer gebruikt om het kind te prikkelen, nieuwsgierig te maken of te motiveren, maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten.

 

Muziektherapeut

Patricia Kooijman, gediplomeerd muziektherapeut, verbonden aan Stichting Papageno, werkt twee dagen per week op de Verschoorschool. In een voor de leerling vertrouwde omgeving krijgt het kind individuele, volledig op het kind afgestemde muziektherapie. Elk kind is immers uniek. 
Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met:
Patricia Kooijman
Telefoon: 0618464505
Email: patriciakooijman@hotmail.com
Naast muziektherapie geeft Patricia Kooijman ook individuele begeleiding. Begeleiding richt zich op doelen die zijn gesteld in het indicatiebesluit van uw kind en is gericht op verder oefenen van geleerde vaardigheden. Naar aanleiding van de aanmelding, adviseer ik u individuele begeleiding of muziektherapie voor uw kind.

 

Papageno Muziek therapie (1).JPG
Muziektherapie papageno 1.jpg
Logo_PAPAGENO_2011.jpg
Papageno Muziek therapie (2).JPG
38e2e38286acfcefdc44600fb486043c1eb19c56.jpg
Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".