Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Techniek

Leerlingen uit de bovenbouw krijgen het vak techniek aangeboden. Op de Ervaring hebben we daarvoor een echt technieklokaal met een vakleerkracht. In groepjes van zeven krijgen leerlingen een uur techniek per week.

Bij de technieklessen bieden we de basisvaardigheden van techniek aan. In sommige gevallen behandelen we meer complexere technische vragen. Leerlingen werken bijvoorbeeld met papier, hout, elektra, chemie of doen natuurwetenschappelijke proefjes. Ze maken onder andere nestkastjes, kalenders, ballonwagens, zenuwspiralen of haargel. De leerlingen mogen hun werkstukjes mee naar huis nemen.

 

Individuele les

Naast de groepslessen verzorgen we ook individuele technieklessen. De vakleerkracht werkt één op één met een leerling aan verschillende doelen. Deze individuele lessen geven we zowel op de Ervaring als op onze hoofdlocatie. De leerlingen uit de bovenbouw en middenbouw kunnen hiervoor in aanmerking komen.

 

Uitdagend en afwisselend

We hebben gemerkt dat het voor veel van onze leerlingen erg waardevol is om nieuwe uitdagingen te creëren. Zij hechten veel waarde aan afwisseling in de soms wat lange theoriedagen. Het werken met de handen geeft nieuwe inzichten en werkt erg motiverend. Daarnaast biedt het vak techniek een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Kortom, techniek is een vak binnen onze school, waar de leerlingen met veel enthousiasme aan deelnemen.

img_slider11.jpg
Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider3.jpg
img_slider2.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".