Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Steunpunt  Autisme

Binnen de Verschoorschool is een Steunpunt Autisme gevestigd. Dit steunpunt is bedoeld om kennis over autisme te ontwikkelen en te verspreiden op scholen in de regio.

 

Scholing

De belangrijkste taak van een Steunpunt Autisme is het geven van scholing aan onderwijsgevend personeel. Deze cursussen, workshops en  losse modules stemmen onze steunpuntdeskundigen helemaal af op de doelgroep. Of dat nu peuters, kleuters, leerlingen van het basis-, voortgezet- of middelbaar beroepsonderwijs zijn.

Nieuw in het aanbod is de ABC-workshop, het Autisme Belevings Circuit. Een unieke rondleiding door de wereld van autisme,
ontwikkeld door de experts van Autisme Centraal in België. Via dertien verschillende opdrachten ervaar je aan den lijve de chaos, overprikkeling en onzekerheid die een kind met autisme elke dag meemaakt.

 

Consultatie op school 

Het Steunpunt Autisme kan daarnaast ook een consultatie bieden bij het kind op school. Zo’n consultatie is gratis. Een medewerker van het steunpunt en de school gaan dan samen met de ouders kijken welke gedragskenmerken van het kind leiden tot problemen op school en vooral welke oplossingen er te bedenken zijn. Denk bijvoorbeeld aan Video Interactie Begeleiding of aan TEACHH.

Verder behoort ook een voorlichting over autisme op een ouderavond tot de mogelijkheden. Uiteraard afgestemd op uw wensen en behoeften. Maatwerk dus!

 

Orthotheek

Het Steunpunt Autisme heeft een uitgebreide collectie boeken, dvd’s en (wetenschappelijke) tijdschriften over autisme. Onze
steunpuntdeskundigen helpen u graag verder bij uw zoektocht naar informatie. Neem contact op met het Steunpunt  om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Op de website van REC Oost-Nederland hebben we in de rubriek Tips bovendien allerlei leuke kinderboeken, help- en oefenmethodes, films en links over autisme voor u verzameld. Zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen. 

Neem contact op via steunpuntautisme@verschoorschool.nl.

img_slider15.jpg
Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".