Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

In beweging met autisme

Kinderen met autisme willen net zo graag bewegen als anderen. Toch is sporten vaak niet vanzelfsprekend als je autisme hebt, en al helemaal niet bij een reguliere sportvereniging. Maar een paar aanpassingen kunnen vaak al een wereld van verschil maken. Dat is de gedachte achter het project 'Autisme in de Sport', ontwikkeld door de Academie voor Sportkader van
NOC*NSF in samenwerking met Steunpunt Autisme West van REC Oost-Nederland. De beroemde tennisser Paul Haarhuis is ambassadeur van dit project.

Doel is meer kinderen met autisme aan het sporten te krijgen én het sporten voor kinderen met autisme prettiger te laten verlopen. Om dit te bereiken moeten sportverenigingen autismevriendelijker worden. Dat kan door accommodaties aan te passen, trainers en coaches op te leiden en vooral door veel positieve aandacht voor het project!

Wilt u uw sportvereniging ook in beweging zetten? Of zelf een workshop volgen? Kijk op op de website autismeindesport.nl voor de sportposter, een stappenplan voor sportverenigingen, inspirerende reportages, leuke e-learning filmpjes en meer!

 

Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".