Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website. Informatie op deze website is daardoor niet meer actueel. De nieuwe website zal in januari online komen.
×

Historie

De geschiedenis van de school gaat terug naar 1925. Een als onderwijzeres bevoegd groepsleidster gaf incidenteel huisonderwijs aan kinderen van het Medisch Kinderhuis Boschhuis. Dit tehuis maakte deel uit van het Centraal Genootschap van Kinderherstellingsoorden. Een jaar later werd er een houten lokaal gebouwd met een overdekt plateau, waar kinderen in de buitenlucht konden zitten.

 

Naam van de school

In 1949 werd door onze naamgever dokter A. Verschoor, de eerste steen gelegd voor het schoolgebouw voor Langdurig Zieke Kinderen (LZK). In de jaren erna groeide de school langzaam. Sinds de verhuizing van het Medisch Kinderhuis naar Lelystad in 1990, wordt de school alleen nog maar bezocht door externe leerlingen.

 

Leerlingpopulatie

In de loop der jaren is onze leerlingenpopulatie sterk veranderd. Vroeger zaten er vooral kinderen met medische (somatische) problematiek hier op school. Nu is er bij onze leerlingen vooral sprake van sociaal emotionele problematiek.

schoolgebouw.jpg
speeltoestel en school.jpg
schoolplein.jpg
Ouders
Blijf goed geïnformeerd. Hier vindt u alles wat u moet weten over onze school en de groep van uw kind. Wij willen samen met u werk maken van het talent van uw kind.
Lees meer
Leerlingen
Check in met je eigen wachtwoord en deel je foto’s en weetjes met je klasgenoten. Ook voor  het werken aan je groepsopdrachten kun je hier terecht.
Lees meer

Meer dan een school

img_slider2.jpg
img_slider3.jpg
"Wij zijn meer dan een school. Wij bieden kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedrag en leren een toekomst".