Papageno

Muziek, klank en ritme vormen een taal die kinderen met autisme kan helpen om contact te maken, hun gevoelens te uiten en te verwerken. Muziektherapie blijkt vaak een middel om de starheid in houding en gedrag van kinderen met autisme te doorbreken en ze te motiveren uit hun isolement te komen.

Voor een mooie indruk kunt u dit filmpje op Youtube bekijken:

Film Muziektherapie

Muziek is het middel en de basis voor de communicatie tussen het kind en de muziektherapeut. Samen doen zij van alles met muziek en geluid. De muziektherapeut heeft daarvoor allerlei middelen en instrumenten bij zich. Muziek wordt onder meer gebruikt om het kind te prikkelen, nieuwsgierig te maken of te motiveren, maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten.

Xander Sijperda, gediplomeerd muziektherapeut, verbonden aan Stichting Papageno, neemt het stokje over van Patricia Kooijman. In een voor de leerling vertrouwde omgeving krijgt het kind individuele, volledig op het kind afgestemde muziektherapie. Elk kind is immers uniek.

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Xander Sijperda

Telefoon: 06 51 60 75 40